Grandson and grandpa holding hands

Μαθαίνοντας να εμπιστεύεστε το μητρικό σας ένστικτο

Υπάρχει λόγος που σας συμβουλεύουμε να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας.

Όχι μόνο για εκείνες τις καταστάσεις στις οποίες αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο και προφυλάσσουμε το μωρό μας ή τον εαυτό μας, αλλά και ως μέρος του τρόπου που εκφραζόμαστε σαν άτομα. Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι για να αναπτυχθούμε οι ίδιοι ως άνθρωποι, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο ή περισσότερο αναγκαίο από το να καλλιεργήσουμε τη σιγουριά της δικής μας φωνής, το βαρόμετρο του τι είναι αληθινό για μας. Αυτό ισχύει για τη ζωή γενικότερα και ακόμη περισσότερο για αυτό το νέο ταξίδι ζωής ως μητέρα.

Tο ένστικτό σας θα σας προσφέρει την ασφάλεια του σημείου εκκίνησης

Θα χρειαστείτε αυτοπεποίθηση σε αυτή την νέα περιπέτεια της ζωής σας. Και σε αυτή τη σχέση ανακάλυψης και αβεβαιότητας, το ένστικτό σας θα σας προσφέρει την ασφάλεια του σημείου εκκίνησης. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η μητρότητα είναι τόσο φορτισμένη από κοινωνικές προσδοκίες που μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ο χρόνος, πόσο μάλλον το θάρρος να σταματήσουμε τη φασαρία γύρω μας και να ακούσουμε, να ακούσουμε πραγματικά αυτό που σκεφτόμαστε και το πιο σημαντικό, αυτό που θέλουμε.

Στην εποχή μας υπάρχει η προσδοκία της γαλήνιας, λεπτής (μέσα σε έξι εβδομάδες) μητέρας με το όμορφα ντυμένο, αγγελικά συμπεριφερόμενο παιδί. Οι μητέρες αναμένεται να σκέφτονται δραστηριότητες παιχνιδιών που να διεγείρουν πνευματικά το μωρό τους σχεδόν αμέσως με το που το αποκτούν. Υπάρχουν τα διλήμματα ανάμεσα στο τάισμα με μπιμπερό και στον θηλασμό, στο πότε και αν θα μαγειρεύουν ή στο αν θα αγοράζουν βιολογικά υλικά. Το καρότσι θα πρέπει να κοιτάζει μπροστά ή πίσω; Είναι εξαντλητικό. Προκαλεί σύγχυση και σας δημιουργεί άγχος ότι δεν είσαστε αρκετά καλές.

Η μητρότητα είναι μια έντονα προσωπική εμπειρία

Η μητρότητα, όμως, είναι μια έντονα προσωπική εμπειρία. Οι ανάγκες και οι συνθήκες είναι διαφορετικές σε κάθε μαμά με το μωρό της. Αυτό που κάνετε με το ένα μωρό μπορεί να διαφέρει από το επόμενο. Ως μητέρα είστε ο μόνος ενήλικας που γνωρίζει τόσο καλά το μωρό σας, για τον απλούστατο λόγο του ότι το παιδί σας έχει αναπτυχθεί μέσα σας από τη σύλληψή του. Εδώ είναι που έρχονται στο προσκήνιο οι βαθύτερες προσδοκίες σας για τη σχέση που θα θέλατε να έχετε με το παιδί σας. Σίγουρα θα έχετε κάποιες πεποιθήσεις - ιδέες που έχετε πάρει από την παιδική σας ηλικία, τους φίλους σας, την τηλεόραση, τον σύντροφό σας. Αυτή η γνώση μπορεί όμως να μην είναι αρκετή. Έτσι , η άγνοια, σας επιτρέπει να ρωτήσετε, να μοιραστείτε, να διαβάσετε και στη συνέχεια να αποφασίσετε τι έχει νόημα για εσάς.

Η μητρότητα είναι ένας ρόλος μέσα από τον οποίο ωριμάζετε κι εσείς

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να είσαστε μια αρκετά καλή μητέρα. Όχι τέλεια. Αυτό δεν είναι ένα τεστ, αλλά μια αληθινή σχέση. Κάτι ρευστό που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου. Προφανώς και υπάρχουν βασικοί κανόνες σχετικά με την ασφάλεια και την φροντίδα, όπως το να είναι το μωρό ταϊσμένο, ζεστό και ασφαλές. Πέραν αυτού, όμως, το πώς ντύνετε το μωρό σας, τι εξοπλισμό χρησιμοποιείτε ή δε χρησιμοποιείτε για το τάισμά του, εξαρτάται από εσάς. Θα υπάρξουν στιγμές που μπορεί να φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι σωστό - αυτό θα περάσει και θα δείτε ότι κάτι μάθατε μέσα από την κατάσταση που βιώσατε. Πιθανότατα να αλλάζετε ως μητέρα όσο μεγαλύτερη εμπειρία αποκτάτε στο ρόλο αυτό. Όσο περισσότερη εξάσκηση κάνετε, τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα αποκτάτε. Η μητρότητα είναι ένας ρόλος μέσα από τον οποίο ωριμάζετε κι εσείς, κι αυτό απαιτεί χρόνο, υπομονή και εξάσκηση.

Με περισσότερα από 70 χρόνια εξειδίκευση στη φροντίδα και την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας, η Bepanthol® αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα brands για την περιποίηση του δέρματος. Αποστολή της Bepanthol® είναι να δημιουργεί συνεχώς νέα ποιοτικά προϊόντα, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, που είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα.