Έκζεμα και Ατοπική Δερματίτιδα

Μπορεί το άγχος να προκαλέσει ατοπική δερματίτιδα;

Εάν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχετε ήδη εκδηλώσει ατοπική δερματίτιδα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ψυχολογικοί παράγοντες μπορούν να την επιδεινώσουν1, προκαλώντας εξάρσεις της πάθησης που συνοδεύονται από έντονο κνησμό.

Άνδρας ξύνει το χέρι του

Ατοπική Δερματίτιδα ή Εκζεμα

Το δέρμα των μωρών είναι πιο ευαίσθητο στις περιβαλλοντικές συνθήκες από το δέρμα των ενηλίκων. Η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να ξεκινήσει τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού σας με κύριο σύμπτωμα την ξηροδερμία.

Απλώνοντας κρέμα για το έκζεμα

Τήρηση ενός ημερολογίου για την υγεία του δέρματος

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση του δέρματος, η τήρηση ενός ημερολογίου δέρματος μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις αιτίες που επηρεάζουν εσάς και το δέρμα σας.

Γυναίκα γράφει στο ημερολόγιο της

Τι είναι η ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Μπορεί να είναι ενοχλητική και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις ακόμη και επώδυνη.

Γυναίκα με έκζεμα στα δάχτυλα

Πώς να αντιμετωπίσω το έκζεμα στο πρόσωπό μου;

Η Ατοπική Δερματίτιδα είναι πιο συνηθισμένη σε περιοχές με λεπτό επιδερμικό φραγμό (δηλαδή περιοχές με πιο λεπτό, άρα, πιο ευάλωτο δέρμα) και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από έκζεμα στο πρόσωπο και στο λαιμό.

Άνδρας με έκζεμα στο πρόσωπο

Γιατί έχω φαγούρα στο πρόσωπό μου;

Οι δερματικές αντιδράσεις στο πρόσωπο, όπως ερύθημα (κοκκίνισμα) ή φαγούρα, μπορεί να είναι αποτέλεσμα χρόνιων δερματικών παθήσεων όπως ατοπική δερματίτιδα, ακμή ή ροδόχρους ακμή.

Γυναίκα πλένει το πρόσωπό της

Με περισσότερα από 75 χρόνια εξειδίκευση στη φροντίδα και την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας, η Bepanthol® αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα brands για την περιποίηση του δέρματος. Αποστολή της Bepanthol® είναι να δημιουργεί συνεχώς νέα ποιοτικά προϊόντα, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, που είναι κατάλληλα και το ευαίσθητο δέρμα.