Έκζεμα και Ατοπική Δερματίτιδα

Άνδρας ξύνει το χέρι του

Μπορεί το άγχος να προκαλέσει ατοπική δερματίτιδα;

Εάν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχετε ήδη εκδηλώσει ατοπική δερματίτιδα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ψυχολογικοί παράγοντες μπορούν να την επιδεινώσουν1, προκαλώντας εξάρσεις της πάθησης που συνοδεύονται από έντονο κνησμό.

Απλώνοντας κρέμα για το έκζεμα

Ατοπική Δερματίτιδα ή Εκζεμα

Το δέρμα των μωρών είναι πιο ευαίσθητο στις περιβαλλοντικές συνθήκες από το δέρμα των ενηλίκων. Η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να ξεκινήσει τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού σας με κύριο σύμπτωμα την ξηροδερμία.

Γυναίκα γράφει στο ημερολόγιο της

Τήρηση ενός ημερολογίου για την υγεία του δέρματος

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση του δέρματος, η τήρηση ενός ημερολογίου δέρματος μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις αιτίες που επηρεάζουν εσάς και το δέρμα σας.

Γυναίκα με έκζεμα στα δάχτυλα

Τι είναι η ατοπική δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Μπορεί να είναι ενοχλητική και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις ακόμη και επώδυνη.

Άνδρας με έκζεμα στο πρόσωπο

Πώς να αντιμετωπίσω το έκζεμα στο πρόσωπό μου;

Η Ατοπική Δερματίτιδα είναι πιο συνηθισμένη σε περιοχές με λεπτό επιδερμικό φραγμό (δηλαδή περιοχές με πιο λεπτό, άρα, πιο ευάλωτο δέρμα) και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από έκζεμα στο πρόσωπο και στο λαιμό.

Γυναίκα πλένει το πρόσωπό της

Γιατί έχω φαγούρα στο πρόσωπό μου;

Οι δερματικές αντιδράσεις στο πρόσωπο, όπως ερύθημα (κοκκίνισμα) ή φαγούρα, μπορεί να είναι αποτέλεσμα χρόνιων δερματικών παθήσεων όπως ατοπική δερματίτιδα, ακμή ή ροδόχρους ακμή.

Με περισσότερα από 75 χρόνια εξειδίκευση στη φροντίδα και την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας, η Bepanthol® αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα brands για την περιποίηση του δέρματος. Αποστολή της Bepanthol® είναι να δημιουργεί συνεχώς νέα ποιοτικά προϊόντα, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, που είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα.