Πλένουμε τα χέρια μας - Φροντίζουμε το δέρμα μας

Γυναίκα που πλένει τα χέρια της

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το συχνό και επιμελές πλύσιμο των χεριών είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ατομικής και κοινωνικής προστασίας από τη γρίπη και τους μεταδοτικούς ιούς.1,2 Ο συχνός καθαρισμός των χεριών με νερό, σαπούνι και αντισηπτικά, απομακρύνει ιούς και μικρόβια, ωστόσο, παράλληλα, αφαιρεί από το δέρμα δομικά συστατικά, κυρίως λιπίδια, τα οποία είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί το δέρμα υγιές.

Είναι γνωστό ότι το δέρμα μας μας προστατεύει από επιβαρυντικούς παράγοντες του περιβάλλοντος. Μερικές φορές όμως, οι συνήθειες μας, για παράδειγμα, το συχνό πλύσιμο και η χρήση αντισηπτικών, αφήνουν έντονα σημάδια στο δέρμα μας, ιδιαίτερα στα χέρια, με αποτέλεσμα ένα ξηρό, αφυδατωμένο και «άγριο» δέρμα.

Η έντονη ξηρότητα αυξάνει το βαθμό ευαισθησίας του δέρματος καθώς έτσι μειώνονται τα επίπεδα της υγρασίας του και επιτρέπεται η διείσδυση ερεθιστικών και αλλεργιογόνων ουσιών στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, το δέρμα μπορεί να οδηγηθεί σε μια κατάσταση που είναι γνωστή ως δερματίτιδα εξ επαφής ή έκζεμα χεριών , με κύρια συμπτώματα το πολύ ξηρό, τραχύ, με κοκκινίλες ή και ρωγμές δέρμα που συνοδεύεται από αίσθημα κνησμού.2,3.

Το δέρμα μας διψά για νερό και αν δεν έχει την υγρασία που χρειάζεται θα πάψει να λειτουργεί σωστά. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να το προστατεύουμε και να το φροντίζουμε κατάλληλα.4-6

Η σειρά Bepanthol® περιλαμβάνει προϊόντα που μας βοηθούν να προστατέψουμε το δέρμα μας από την έντονη ξηρότητα και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα ενοχλητικά συμπτώματα της δερματίτιδας των χεριών.

Bepanthol Derma Κρέμα Χεριών

Βελτιώστε την κατάσταση της επιδερμίδας σας από μέσα προς τα έξω με τη Bepanthol Derma Κρέμα Χεριών για Επανόρθωση. Η πλούσια ενυδατική της σύνθεση εξασφαλίζει άμεση ενυδάτωση που διαρκεί έως και 48 ώρες για απαλή και λεία επιδερμίδα.

Bepanthol® κρέμα

Η κλασσική κρέμα Bepanthol®

  • Παρέχει στο ξηρό και το ευαίσθητο σε ερεθισμούς δέρμα την ενυδάτωση που χρειάζεται, επιταχύνοντας παράλληλα τη φυσική διαδικασία ανάπλασής του.
  • Προορίζεται για καθημερινή περιποίηση τόσο των χεριών όσο και όλου του σώματος.
  • Έχει ελαφριά υφή, απορροφάται γρήγορα και δίνει αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης.

Bepanthol® Balm

H Bepanthol® Balm

  • Προσφέρει εντατική ενυδάτωση και προστασία για τη γρήγορη αποκατάσταση του ξηρού έως πολύ ξηρού και ευαίσθητου σε ερεθισμούς δέρματος.
  • Προορίζεται για δέρματα με έντονη αφυδάτωση, αυξημένες ανάγκες προστασίας και συχνή έκθεση σε ερεθιστικές ουσίες.
  • Έχει λιπαρή βάση και με την εφαρμογή δημιουργεί ένα λεπτό διάφανο φιλμ που προσφέρει μακράς διάρκειας προστασία από εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες, ενώ παράλληλα συγκρατεί την υγρασία του δέρματος.

Bepanthene® Eczema

Η Bepanthene® Eczema είναι ένα εξειδικευμένο ιατροτεχνολογικό προϊόν που προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα του εκζέματος, όπως έντονη ξηρότητα, κοκκινίλες και φαγούρα. Περιέχει λιπίδια παρόμοια με αυτά που υπάρχουν φυσιολογικά στο δέρμα και βοηθάει στην αποκατάσταση του διαταραγμένου δερματικού φραγμού. Η ανακούφιση που προσφέρει από τη φαγούρα περιορίζει το ξύσιμο και συμβάλλει στην ταχύτερη αποκατάσταση του δέρματος και την υποχώρηση του εκζέματος.

LGR No

Βιβλιογραφία

Με περισσότερα από 75 χρόνια εξειδίκευση στη φροντίδα και την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας, η Bepanthol® αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα brands για την περιποίηση του δέρματος. Αποστολή της Bepanthol® είναι να δημιουργεί συνεχώς νέα ποιοτικά προϊόντα, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, που είναι κατάλληλα και το ευαίσθητο δέρμα.