Προβιταμίνη Β5: η ενυδάτωση είναι μόνο η αρχή

Η προβιταμίνη Β5, γνωστή και ως δεξπανθενόλη, είναι πρόδρομος του παντοθενικού οξέος, το οποίο είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β με ζωτικό ρόλο στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των αμινοξέων.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στις βιταμίνες και την προβιταμίνη

Οι βιταμίνες είναι οργανικές ενώσεις που ενώ παράγονται στον οργανισμό μας, τις προσλαμβάνουμε επίσης και μέσω των τροφών και έχουν σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση του οργανισμού. Η προβιταμίνη είναι πρόδρομη ένωση - με μικρότερο μοριακό βάρος- των βιταμινών, η οποία, μόλις εισέλθει στον οργανισμό, μετατρέπεται σε βιταμίνη.

Τι προσφέρει;

Πρόκειται για έναν αποτελεσματικό υγροσκοπικό παράγοντα που έχει την ιδιότητα να δεσμεύει το νερό και να το συγκρατεί τροφοδοτώντας το δέρμα. Ταυτόχρονα, με την τοπική εφαρμογή, σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια αποτρέποντας τη διαδερμική απώλεια υγρασίας. Όσο πιο σωστά ενυδατωμένο είναι το δέρμα και ενισχυμένος ο προστατευτικός φραγμός, τόσο πιο ανθεκτικό είναι στη μάχη με το χρόνο.
 

Γυναίκες στον υπολοσιστή

Ενυδάτωση - σε πρώτο ρόλο!

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή κάθε ζωντανού κυττάρου- εννοείται και των δερματικών. Όσο τα κύτταρα είναι υγιή, περιέχουν νερό σε ποσοστό 70%. Η καθημερινή όμως έκθεση της επιδερμίδας σε εχθρικούς εξωγενείς παράγοντες αποδιοργανώνει το υδρολιπιδικό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να εξατμίζονται τα φυσικά αποθέματα νερού στις κατώτερες στιβάδες. Το διαπιστώνουμε άμεσα από την τραχιά υφή, το θαμπό χρώμα, την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος. Η προβιταμίνη B5 που βρίσκουμε στις καλλυντικές κρέμες, ξεχωρίζει για την άμεση απορροφητικότητά της σε βάθος και την αποτελεσματική ενυδάτωση που προσφέρει στο δέρμα. Δροσίζει ευχάριστα το «στεγνό» δέρμα και το αναζωογονεί χαρίζοντας απαλή υφή και ανανεωμένη όψη.

Αναπλαστική δράση - το συν στην καθημερινή φροντίδα

Αυτό που εμείς βλέπουμε καθημερινά και αγγίζουμε, είναι η ανώτερη στιβάδα του δέρματός μας, η κεράτινη και ο επιδερμικός φραγμός, το τείχος άμυνας και προστασίας μας από τον έξω κόσμο. Πρόκειται για ένα μείγμα κερατινοκυττάρων, λιπιδίων και σμήγματος και που αποτρέπει τη διείσδυση βακτηρίων ή αλλεργιογόνων ουσιών και την εξάτμιση των φυσικών αποθεμάτων νερού. Περιβάλλον - ήλιος, αστική ρύπανση - χρονολογική γήρανση αλλά και καθημερινές συνήθειες όπως καθαρισμός με σκληρούς απορρυπαντικούς παράγοντες ή υπερβολική απολέπιση, αποδυναμώνουν τον προστατευτικό φραγμό. H ξηρότητα, η τραχύτητα και η αυξημένη ευαισθησία αναδεικνύουν τη φθορά. Στη νεανική ηλικία οι φυσικοί μηχανισμοί επανόρθωσης και ανάπλασης την αποκαθιστούν συνήθως άμεσα. Με το πέρασμα όμως του χρόνου και την αθροιστική δράση όλων των παραπάνω επιβλαβών παραγόντων οι φυσικοί μηχανισμοί τείνουν να ατονούν. Η προβιταμίνη B5 έχει αποδείξει ότι επανορθώνει, ενισχύει και αναπλάθει τον αποδυναμωμένο δερματικό φραγμό, επαναφέροντας την ισορροπία στην επιδερμίδα.

LGR No

Βιβλιογραφία

Με περισσότερα από 75 χρόνια εξειδίκευση στη φροντίδα και την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας, η Bepanthol® αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα brands για την περιποίηση του δέρματος. Αποστολή της Bepanthol® είναι να δημιουργεί συνεχώς νέα ποιοτικά προϊόντα, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, που είναι κατάλληλα και το ευαίσθητο δέρμα.