Μάθετε για τα συγκάματα στα μωρά

Στη Bepanthol® καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από τα παιδιά σας. Γι’ αυτό έχουμε αφιερώσει πάνω από 50 χρόνια στη φροντίδα του ευαίσθητου βρεφικού και παιδικού δέρματος.

Το δέρμα των μωρών είναι πιο λεπτό και πιο απαλό από το δικό μας, και πολύ πιο ευαίσθητο. Έχει επίσης υψηλότερο pΗ, γεγονός που το καθιστά πιο ευαίσθητο σε ερεθιστικές ουσίες. Αν και δυσάρεστο, το σύγκαμα από την πάνα είναι εξαιρετικά κοινό και εύκολο στη διαχείριση με τη σωστή φροντίδα. Εάν το μωρό σας έχει εξάνθημα από την πάνα, μην αισθάνεστε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος συμβαίνει σε όλους μας.

Χάρη στον συνδυασμό της επιστημονικής εξειδίκευσης με τον ζήλο για την φροντίδα της υγείας της οικογένειας, η Bepanthol® έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο προϊόν χωρίς συντηρητικά, αρώματα και χρωστικές, για την προστασία του πολύτιμου δέρματος του μωρού σας.

Τι είναι το σύγκαμα από πάνα;

Το σύγκαμα από πάνα μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή όταν το παιδί σας είναι στο στάδιο της πάνας. Τα περισσότερα παιδιά θα εκδηλώσουν ερεθισμό από την πάνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το οποίο εμφανίζεται ως ερυθρότητα, αλλοιώσεις ή κηλίδες στους γλουτούς, τους μηρούς και τα γεννητικά όργανα του μωρού σας. Το προσβεβλημένο δέρμα μπορεί επίσης να είναι ζεστό στο άγγιγμα.2

Η Bepanthol® Baby Balm περιέχει 5% προβιταμίνη B5 και προσφέρει διπλή προστασία από τα συγκάματα: δημιουργεί μια διάφανη ασπίδα προστασίας στην επιφάνεια της επιδερμίδας που προστατεύει το δέρμα από τις εξωτερικές επιβαρύνσεις ενώ επιτρέπει στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού να αναπνέει, και υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος χάρη στην προβιταμίνη B5 που περιέχει. Παράλληλα το ενυδατώνει αποτελεσματικά, αυξάνοντας έτσι την άμυνα του δέρματος κατά του συγκάματος.

Πώς επηρεάζει το σύγκαμα από πάνα το μωρό σας;

Το Bepanthol® Baby Balm είναι φιλικό ακόμη και για το ευαίσθητο δέρμα των πρόωρων νεογνών. Η συμπεριφορά του μωρού σας μπορεί να δείχνει ανησυχία μπορεί να κλαίει στο άγγιγμα ή το πλύσιμο και να ξυπνάει συχνά τη νύχτα λόγω δυσφορίας.

Τι προκαλεί σύγκαμα από πάνα;

Η πιο συνηθισμένη αιτία ερεθισμού από την πάνα είναι ένας συνδυασμός λερωμένης πάνας και τριβής. Το ευαίσθητο δέρμα του μωρού γίνεται εύθραυστο όταν έρχεται σε επαφή με τις φυσικές, ερεθιστικές ουσίες που υπάρχουν φυσιολογικά στα ούρα και τις ερεθιστικές ουσίες και τα ένζυμα που υπάρχουν στα κόπρανα2,3.

Αυτό επιδεινώνεται από μια σφιχτή πάνα, η οποία με την τριβή απομακρύνει τα προστατευτικά λιπίδια του δέρματος και σταματάει την κυκλοφορία του αέρα. Αν αφεθεί χωρίς προστασία, αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μυκητιασικές λοιμώξεις όπως η candida albicans. Ορισμένα μωρομάντηλα και προϊόντα καθαρισμού μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό.2-3

Το μωρό σας είναι πιο πιθανό να εμφανίσει σύγκαμα από την πάνα αν:

  • Είναι πρόωρο 
  • Είναι αδιάθετο
  • Έχει κάνει εμβόλιο 
  • Λαμβάνει αντιβιοτικά 8 
  • Έχει διάρροια 
  • Είναι στο στάδιο του απογαλακτισμού 
  • Έχει κληρονομική προδιάθεση για έκζεμα 9      
     
Μαμά αλλάζει πάνα στο μωρό της

Πότε πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό;

Να θυμάστε ότι το σύγκαμα από πάνα είναι ιδιαίτερο συνηθισμένο και στις περισσότερες περιπτώσεις θα υποχωρήσει γρήγορα με τη σωστή φροντίδα. Αν το σύγκαμα παραμένει για κάποιες μέρες και αρχίσει να εξαπλώνεται έξω από την περιοχή της πάνας. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε άμεσα τον παιδίατρο σας.

Με περισσότερα από 75 χρόνια εξειδίκευση στη φροντίδα και την προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας, η Bepanthol® αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα brands για την περιποίηση του δέρματος. Αποστολή της Bepanthol® είναι να δημιουργεί συνεχώς νέα ποιοτικά προϊόντα, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, που είναι κατάλληλα και το ευαίσθητο δέρμα.